Biografie van Wipneus en Pim Trakteren

Ze heten DJ’s Wipneus & Pim en ze staan garant voor ouderwets feesten, oftewel dansen en springen op de leukste platen uit de muziekgeschiedenis. En dat zijn behalve lekkere ‘cheesy’ platen als ‘When the rain begins to fall’ van Pia Zadora en de herkenninsgmelodie van ‘The A-team’ ook ‘Seven Nations Army’ van de White Stripes en een goeie house-deun. Met hun hilarische ‘feel-good’-acts hebben Wipneus & Pim een nieuwe dj-cultuur tot stand gebracht. Daarin speelt de participatie met hun publiek een hoofdrol door middel van danswedstrijden, ouderwetse ‘jongens-tegen-de-meisjes’-competities en playback-battles.

Wipneus & Pim treden op voor jong, oud en alles wat daar tussenin zit. Ze hebben een hele leuke theatershow voor de kids, ze zetten feesttenten en popzalen op hun kop, maken bedrijfsfeesten pas écht leuk en kunnen de juiste toon zetten op elke ontvangst of bijeenkomst.

De ‘roots’ van Wipneus & Pim liggen in de poptempel Het Paard van Troje te Den Haag. Daar begonnen twee dj’s in 1996 voor de grap met een zo genaamde dj-battle. De uitdaging: wie kon de meest ‘cheesy’, of tewel lekker ‘foute’ platen op de draaitafel leggen. Aangemoedigd door de uitbundige reacties van het publiek gingen Wipneus & Pim daar mee door. Voor ze het wisten stond het duo op de podia van Pinkpop en Lowlands en werd hun show een begrip.

Hoogtepunten te over in de geschiedenis van Wipneus & Pim, al was het alleen al omdat elke show een doorslaand succes is, waarbij het niet uitmaakt of ze in een discotheek, op een dorpsplein of op een bedrijfsfeest staan. Speciale vermelding verdient echter hun optreden op Parkpop toen met behulp van Ome Willem de vuisten van 200.175 toeschouwers op mekaar kregen.

Eind 2004 vierden de DJ’s hun 1000e voorstelling met een grootse revu in de Groenoordhal in hun thuishaven Leiden. Daar gaven gouwen ouwen als George Baker en Anita Meijer acte de présence gaven maar ook de hiphop-pioniers van King Bee kwamen daar ‘Back by dope demand’.

Wipneus & Pim maken zelf trouwens ook muziek. Een van rodukties, een hilarische versie van ‘Drie maal drie is negen’ verscheen onlangs op de Vlaamse alternatieve kinderplaat ‘Kapitein Winokio zag twee beren’, waarop ook Henny Vrienten en Spinvis figureren.

Anno 2007 hebben Wipneus & Pim het drukker dan ooit. Zo presenteerden ze onlangs een gloedjenieuw concept, de AVRO’s Toppop Disco Bingo, onthaalden ze op de Wedren in Nijmegen de wandelaars van de Vierdaagse met hun plaatjes en praatjes (heel gek dat die wandelaars met zoveel kilometers in de benen toch nog kunnen dansen en springen!) en ze verschijnen dit najaar op kid-events als Legoworld én Het Feest van Sinterklaas.