Biografie van Glamourama!

MET 10 MAN STERK DE SPECTACULAIRSTE FEESTBAND VAN NEDERLAND
Glamourama! is een 10-koppige, spetterende formatie met aan het front vier vrolijke zangeressen, die herkenbare en vrolijke partypop ten gehore brengen. Met de hits van artiesten als Abba, de Dolly Dots, Grease, Luv' en vele Songfestival Krakers zorgt dit kleurrijke gezelschap spontaan voor een bijzonder goed humeur én een superfeest van nimmer aflatende vrolijkheid en danslust!

Maarliefst vier frontvrouwen vormen het stralende middelpunt van deze band die hard op weg is een begrip te worden in feestpopminnend Nederland. Met hun technisch uitstekende maar vooral aanstekelijke en van een subtiele knipoog voorziene zang- en danspartijen razen ze als wilde amazones over het podium en het publiek. De hits die daarbij de zaal in worden geslingerd zijn van die klassiekers die iedereen kent. Het onontkoombare plezier van de vier zangeressen, bijgestaan door een flink uit de kluiten gewassen maar fantastisch op elkaar ingespeelde band (inclusief een uitgebreide blazerssectie) staat garant voor een mega-swingend spektakel en zorgt er voor dat het bijkans onmogelijk is om níet mee te zingen en springen. Eerst misschien nog stiekem en aarzelend maar als de schroom eenmaal is weggevallen en iederéén blijkt feest te vieren, is het hek van de dam en rest nog slechts één motto: Party Pop Till You Drop!

ACHTERGROND INFORMATIE
Glamourama! is eind 2001 opgericht door Stella Vermeulen op de Rockacademie in Tilburg. Stella wilde met Glamourama! een spectaculaire feestband neerzetten die zich van collega-artiesten onderscheidt door zowel de zeldzaam grote bezetting als het verrassende repertoire.
Enkele hoogtepunten op een rij: 2002
"You never get a second chance for a first impression". Daarom heeft Glamourama! het eerste jaar vooral veel gerepeteerd en try-outs gehouden in kleine zalen en kroegen, tot ze de tijd rijp achtten om zich op het echte werk te gaan storten.

2003
Al in het eerste jaar dat Glamourama! serieus aan de bak ging mochten ze spelen op een aantal gerenommeerde podia en evenementen, zoals de Heeren van Aemstel in Amsterdam, Roze Maandag in Tilburg en tijdens de North Sea Regatta in Scheveningen. Manager Stella studeert dit jaar als eerste ondernemer in de bestaansgeschiedenis van de Rockacademie af, wat Glamourama! een item in het NOS Journaal oplevert.

2004
Een druk jaar voor Glamourama!, met optredens bij onder andere het prestigieuze Popcentrum 013 in Tilburg, de Heineken Music Hall in Amsterdam en de Vierdaagse Feesten in Nijmegen. In april van dit jaar brengt Glamourama! de single Greatest Lovers uit (een medley van de grootste hits van Luv') bij platenlabel Red Bullet. Ook krijgt de band landelijke media aandacht bij Giel Beelen op radio 3FM en een reportage bij het SBS6 televisieprogramma Toen Was Het Nieuws.

2005
Begin januari begeleidt Glamourama! George Baker en Corry Konings bij Tilburg Voor Azië, waar tevens Henny Vrienten, Frank Boeijen, The Nits, Ben Liebrand en Freek de Jonge aanwezig waren. Dit benefietconcert voor de slachtoffers van de tsunami ramp was een initiatief van manager Stella Vermeulen en gitarist Norman Kapoyos en viel op door de grootste en meest diverse line-up van Nederland.
Naast optredens voor onder andere de Efteling in Kaatsheuvel en het jaarlijkse Gala van Nijenrode verschijnt Glamourama! dit jaar twee keer op televisie bij de TROS, eerst bij De Wereld van K3 en een paar maanden later bij TROS Muziekfeest op het Plein.

2006
Inmiddels heeft Glamourama! zich ontwikkeld tot een serieuze speler op de evenementenmarkt. De lange lijst optredens is dit jaar nog aangevuld met het MECC in Maastricht en het Willem II Stadion in Tilburg, en in juni sluit Glamourama! de roemruchte TT Nacht af. Ook staan de vier zangeressen samen met Jovink & De Voederbietels voor 20.000 toeschouwers op de Zwarte Cross, het grootste motorcross evenement van Europa.

Eigenlijk kun je na het lezen van dit alles maar 1 conclusie trekken: Van sjieke congressen tot dampende feesttenten, met Glamourama! haal je het plezier in huis!