Jordy van Loon

Jordy van Loon Boeken of Inhuren? | JB Productions Roy Beusker

Jordy van Loon boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Jordy van Loon.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

In 2008 werd Jordy bekend bij het Nederlands publiek door de show van Paul de Leeuw. In datzelfde jaar wordt Jordy's liedje door toedoen van Coen Swijnenberg ,Sander Lantinga en Giel Beelen tot Serious Request Anthem, Glazen Huis 2008 gebombardeerd. DJ Armin van Buuren maakt zelfs een re-mix van de song.

Ten gevolge hiervan scoort hij in 2009 een vette nummer 1 hit met ‘Verliefdheid is een toverbal’. Maar liefst 5.000.00 keer wordt de clip van ‘Verliefdheid’, bekeken op You Tube. Nog datzelfde jaar scoort hij de hit ‘Een kusje voor jou’, en de hits ‘Het spel van Cupido’, en ‘Ik ben Jordy van Loon’ , daarna verdwijnt hij uit de schijnwerpers.

Jordy van Loon is nu terug

Samen met producent Jan Zwarteveen en pianist en arrangeur Wolfgang Maiwald werk ik aan nieuw repertoire. Zo presenteerde ik in 2017 in een uitverkocht Betty Asfalt Complex een preview van mijn theaterprogramma 'Jordy van Loon, tien jaar later - andere wegen’. Het repertoire van dit programma bevat, naast eigen werk, nummers van o.a. Rob de Nijs, Robert Long en Benny Neyman. Ik word begeleid door Wolfgang Maiwald op piano en Glenn Schwarzer op gitaar. 

In het najaar van 2018 was ik met dit programma te zien in de kleine zalen van de Nederlandse theaters. Op 25 september 2019 is de voorstelling nog een keer te zien in het Beauforthuis te Austerlitz. 

Vanaf januari 2020 zal hij in meer dan 80 theaters te zien zijn in de musical "Haal het doek maar op"

'‘Haal het doek maar op" is een heerlijke musical over Nederlandse artiesten op schnabbeltour. Hitzangers Lonneke (Mariska van Kolck) en Rolf (Tony Neef) ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega, waarna ze samen herinneringen ophalen. Herinneringen aan dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers en eindeloze busritten. Soms lijken al die mooie, gekke en stoute verhalen heel duidelijk over iemand te gaan, maar dan toch ook weer niet. Een meeslepende voorstelling vol bekende Nederlandstalige hits als Ritme van de regen, Telkens weer, Sammy, Sophietje, Land van Maas en Waal en nog veel meer. 

Boeken of een optie plaatsen voor Jordy van Loon?

Voor meer informatie over Jordy van Loon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Jordy van Loon

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 74464 mensen

Specificaties van Jordy van Loon

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Jordy van Loon

Jordy is een zoon van Daniëlle en Dennis van Loon geboren in Voorburg op 16-06-1993. Jordy is de derde telg uit het vijf kinderen tellende gezin van Loon, dat naast Jordy bestaat uit twee oudere broers en twee jongere zusjes. Het zingen zit Jordy in het bloed, dat vindt ook tante Ria van den Berg, zij is het die Jordy opgeeft mee te doen aan een wedstrijd om op een zo origineel mogelijke manier het antwoordapparaat van Frans Bauer in te zingen/spreken. Degene die dat het beste doet mag als winnaar, naast Bauer achter de microfoon plaats nemen.

Jordy zingt/spreekt het antwoordapparaat in en valt op door zijn zangtalent. Bauer en Ron Davids van Radio West staan versteld en Jordy komt als winnaar uit de bus. Op 19 november 2006 is het zover en zingt Frans Bauer samen met Jordy, “Hé lekker ding”.

Daarna zal het tot 5 april 2008 duren voordat heel Nederland kennis kan maken met dit zangwonder. Dit keer is het meneer Rol, Jordy’s mentor die hem uitnodigt mee te gaan naar het programma “Mooi weer De Leeuw”, van Paul de Leeuw. Wat mentor Rol dan niet verteld is dat er een “addertje”, onder het spreekwoordelijke gras schuilt, in de lerarenkamer heeft de mentor meermalen de wens geuit de hij de altijd zingende Jordy best wel eens achter het behang zou willen plakken. Het programma van Paul de Leeuw, heeft hier wel oren naar. Om geen argwaan te wekken wordt op advies van de redactie, meneer Rol samen met Jordy op de publiekstribune geplaatst i.p.v. in het daarvoor bedoelde “wensenvak”.

Als Paul de Leeuw later die avond in de uitzending informeert of er ook ene Jordy in de zaal aanwezig is steekt de tiener aarzelend zijn hand op. Waarschijnlijk bedoelt Paul iemand anders. “Mis gedacht, jij bent de Jordy die wij zoeken en jouw mentor zou je dolgraag achter het behang willen plakken”. Als De Leeuw naar het waarom informeert, ziet Jordy zijn kans schoon, “waarschijnlijk omdat ik teveel zing”, legt de overblufte tiener uit, “Jij bent dus een zangertje”, gaat de Leeuw verder “en als we jou achter het behang mogen plakken wil jij wel een liedje zingen”, “Ik wel hoor” roept Jordy en aldus geschiedt. Terwijl Jordy achter het behang wordt geplakt zet deze “Het Dorp”, van Wim Sonneveld in, wat er dan gebeurt is wonderbaarlijk. Op onnavolgbare wijze zingt hij het lied, publiek en Paul de Leeuw zijn overdonderd.

In Frankrijk zit producer, Jan Zwarteveen televisie te kijken en is even verbaasd als publiek en presentator. Zwarteveen altijd op zoek naar talent herkent meteen dat hij hier te maken heeft met een bijzonder talent. Hij zal op maandagochtend de redactie van “Mooi Weer De Leeuw”, bellen en krijgt daar te horen dat zich inmiddels diverse platenmaatschappijen hebben gemeld. Door inspanningen van radio en televisie promotor Nel van Olm en radio West presentator, Ron Davids zal Jordy van Loon uiteindelijk een contract tekenen bij JAZ MUSIC.

Bijna een halfjaar later is er dan het eerste album van Jordy van Loon. Heel Nederland kan nu kennis maken met deze enthousiaste tiener die zijn hart laat spreken maar bovenal zijn stem laat horen op het album “Een Kusje Voor Jou”.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Jordy van Loon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jordy van Loon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.