Mai Tai

Mai Tai boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Mai Tai.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

In de jaren '80 en '90 scoorde Mai Tai hit na hit. Niet alleen in Europa, maar ook de US, Rusland, Japan, Australië en Zuid-Afrika. Mai Tai is een Disco trio dat opgericht werd in de jaren '80 door Eric van Tijn & Jochem Fluitsma. 

Vandaag de dag geeft Mai Tai hun publiek nog steeds een spectaculaire show

Top entertainment. Een optreden voorzien van al hun grote hits.

De hits waar je Mai Tai van kent zijn o.a.:

  • History
  • Female Intuition
  • What goes on
  • 1 Touch 2 Much
  • Am I Losing You Forever
  • Body and Soul

Boeken of een optie plaatsen voor Mai Tai?

Voor meer informatie over Mai Tai kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Mai Tai

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 33237 mensen

Specificaties van Mai Tai

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Begeleiding: 3 personen
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Mai Tai

1983 
De Nederlandse soul-/discoformatie MAI TAI ontstaat in 1983 te Utrecht. De leden van Mai Tai oefenen daarvoor het leerzame beroep uit van achtergrond- zangeres. Zo zong Jetty onder meer bij THE FREE, AMERICAN GYPSY en STREETLIGHT. en was zij ooit de helft van het duo SASHA & PAUL. Caroline deed veel ervaring op bij FRUITCAKE en PRECIOUS WILSON, terwijl de ander weer zong bij HANS DULFER, ROCKAWAY BOULEVARD, DANIEL SAHULEKA en eveneens FRUITCAKE.In 1983 wordt Jetty Weels ontdekt door producer annex sessie-gitarist JOCHEM FLUITSMA, die haar vraagt het nummer "Keep on dancin'" in te zingen.Naarmate de opnamen vorderen blijkt het nummer echter meer geschikt voor drie zangeressen. Op instignatie van Jetty zelf worden haar vriendinnen erbij gehaald. MAI TAI is dan een feit. Fluitsma is meteen erg tevreden over het geluid van de dames. Om hem te helpen met het schrijven van de liedjes en het produceren van de platen doet hij een beroep op ERIC VAN TIJN. De eerste hit single "Keep on dancin" komt uit in oktober.


1984
In de zomer verschijnt de single "What goes on", die dehitparades weet te halen. De opvolger "Body and soul" wordt een marginale hit. MAI TAI weet zich een eigen plekje te veroveren binnen de Nederlandse pop-scene. Het stijlvolle funky geluid klinkt erg Amerikaans en refereert aan hooggewaardeerde disco-groepen als CHIC.

1985
In januari verschijnt de soul-ballade "Am I losing you forever", die Nederland kippevel bezorgt. Even later verschijnt het debuut-album, geschreven en geproduceerd door Van Tijn en Fluitsma. Het van het album getrokken funky nummer "History" wordt een monster-hit. Het nummer breekt zelfs door in Engeland, waar het een top 10 positie bereikt en goud behaald. Ook wordt het nummer een hit in Amerika, waar het de dance-charts haalt en even later zelfs genomineerd wordt voor een Grammy Award ! In Engeland wordt als opvolger de single "Body and soul" opnieuw uitgebracht, die ook in de top 10 beland.In eigen land komt MAI TAI in de studio FRANK BOEIJEN tegen. Hij is dermate onder de indruk van de vocale prestaties van het drietal, dat hij de dames vraagt de koortjes in te zingen van zijn toekomstige hit "Kronenburg Park".

1986
Het eerste album levert MAI TAI zowel een Edison als Zilveren Harp op. De nieuwe, Amerikaans georiënteerde single "Female intuition" wordt een dikke hit in Nederland en Engeland.In het voorjaar verschijnt de hitsingle "Turn your love around", gevolgd door het tweede album "1 Touch 2 much". Mai Tai heeft zich ontwikkeld tot een even soepele als imponerende live-act en wordt in de serieuze popkringen gewaardeerd om hun vocale capaciteiten.

1987
Het derde album "Cool is the rule" verschijnt, wederom geproduceerd door Van Tijn en Fluitsma. Van dit album verschijnen de hitsingles "Bet that's what you say" en "Fight fire with fire" Deze platen haalde een eenzaam hoog niveau van internationale klasse. 1988
Het compilatie-album "Best of" wordt uitgebracht, met de nieuwe single "Dance in the light"

1990
Jetty brengt dit jaar buiten Mai Tai twee solo singles uit. De eerste, het dance-getinte "Reconsider" en de opvolger "What's going on", van de MARVIN GAYE-klassieker, haalt de hitlijsten.In juni verschijnt het eerste solo-album van Mildred Douglas "Face one", opgenomen in San Diego (VS) en geproduceerd door Santana bassist en "wizzkid" ALPHONSO JOHNSON. Ze toont hierop wederom haar klasse in de overwegend ballade-achtige nummers en weet met de single "One more night" een hit te scoren.

1992
De groep gaat in zee met de Duitse platenfirma Ariola Coconut en als eerste single wordt een re-make van het oude nummer "History" uitgebracht wat het direct goed doet in Duitsland en Nederland.

1993
MAI TAI toert veelvuldig door Europa. De groep brengt dit jaar twee singles uit : "Never never" en "I want U". Deze platen klinken zeer eigentijds en doen het vooral goed in de Duitse dance-charts.

1994
MAI TAI tekent een contract met platenmaatschappij Dureco in Nederland en brengt de single "It's not over" uit, die groots gelanceerd wordt, en in het midden van de hitparades beland.

1995
Inhakend op de populariteit van de R & B worden de singles "Are you for real" en "Afrodisiac" uitgebracht, waarvan de laatste succes vindt in Frankrijk en Scandinavië.

1996
In Engeland verschijnt een nieuwe remix van "History", die opnieuw hoge ogen gooit in de dance-charts. MAI TAI werkt in de studio aan een nieuw album, maar wegens contractuele beslommeringen met Dureco wordt dit album helaas niet uitgebracht.

1997
Zangeres Jetty Weels verhuist naar Duitsland. Er worden geen nieuwe nummers meer opgenomen maar wel vinden er regelmatig optredens plaats van MAI TAI. Aan het einde van het jaar zien we Caroline terug in de theaters in FEMALE FACTORY. Een gezelschap dat bestaat uit 14 vrouwen afkomstig uit verschillende windstreken dat een aantal optredens door het land verzorgt. Ieder concert straalt de viering van de dag van de mensen-rechten uit.

1998
Buiten de optredens van Mai Tai zingen Caroline en Marjorie in het achtergrond-koor van Ruth Jacott tijdens haar theater-tournee

1999
Buiten Mai Tai treedt Jetty op in Duitsland met haar soulband ELEVEN PM en zingt ook veel in de kerk bij huwelijksvoltrekkingen met AVE VERUM. Later dit jaar wordt Jetty gevraagd voor een nieuwe dames-groep AMERICAN DIVAS : deze incidentele groep die naast haar bestaat uit NATASCHA WRIGHT (bekend van onder andere LA BOUCHE) en DEIDRA JONES. Het trio brengt een show vol glamour en soul met songs als "I'm every woman", "I will surive" en "That's what friends are for".

2000
Filmmaker JEAN VAN DE VELDE vraagt MAI TAI voor een optreden in de Nederlandse speelfilm "Lek". Hier brengt Mai Tai tegen het einde van de film in een nachtclub hun klassieker "Am I losing you forever" ten gehore.

2001
Door de grote populariteit van de huidige seventies- en eighties-revivals ontstaat er weer veel belangstelling voor MAI TAI. JMai Tai wordt benaderd door artiesten-manager DONAVON NELSON uit Engeland om een wereld-tour te maken als MAI TAI. Later dit jaar maakt Mai Tai een tournee door het club-circuit van Londen.

2002
MAI TAI toert door Engeland en treedt op in Nederland bij grote gelegenheden als "The Relex of the Eighties" (vanuit Ahoy), "De Homo 100" en "De Vrienden van Amstel Live".

2004
MAI TAI neemt deel aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival met het door HAN EPSKAMP geschreven nummer "Bring back the music". Ondanks de spetterende performance van de dames behaalt het nummer echter een teleurstellende derde plaats en MAI TAI gaat niet door naar de finale. Vele optredens volgen met als hoogtepunten de Amsterdam Gay Pride en Top 2000 in Concert dat op Oudejaarsavond werd uitgezonden. Door de kriebels geeft Mai Tai aan weer de studio in te willen. Jetty en Caroline benaderen oud manager Jeff Borrenbergs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

2005
In augustus verschijnt de nieuwe single van MAI TAI : het wederom door Han Epskamp geschreven nummer "Don't forget to live", Samen met manager Jeff Borrenbergs start mai tai een compleet nieuwe come back. In hoek van holland wordt een clip opgenomen.

In Oktober wordt hard gewerkt aan een nieuw nummer in kerstsfeer. Vier dagen lang wordt gewerkt aan de opnames van een van de duurste clips aller tijden in Nederland. Vijftien mensen werken gedurende de maand Oktober 2005 aan dit project. De release is gepland op 17 November 2005. Hiermee bewijst Mai Tai vocaal bij de top te horen. Het nummer wordt veelvuldig gedraaid op de radiozenders en is met regelmaat te bewonderen op TV. Al wordt het nummer zelf geen grote hit , Mai Tai bewijst nog steeds vocaal bij de top te behoren.

2006
In Mei komt de single "automatic" op de markt. De single (een ode aan de pointer sisters) wordt wederom door allmighty geproduceerd in Londen. In Nederland bereikt de single de top 100 en in Australië en Engeland behaald het nummer de disco charts top 10.

2007
Januari: Na een verloren weddenschap tussen Johan Vlemmix, Mai Tai en het management nemen de dames speciaal voor carnaval het nummer "vrouwelijke intuïtie" op. Een combinatie tussen Johan vlemmix en de Mai Tai kraker "female intuition" buiten alle verwachtingen scoort dit nummer hoog in de megacharts en behaald hij zelfs de nummer 1 positie in de legal download top tien. Tijdens carnaval wordt door heel Nederland getoerd.. radio 538, 3fm, Talpa, veronica enz enz..

In Maart word hard gewerkt aan het nummer "100 % Vocé" wat de zomerhit zou kunnen worden van 2007. De dames duiken in April de "custom sound" studio in en Apex schiet in Mei een zomerse Braziliaanse clip van dit nummer. Het Unieke is dat Mai Tai het nummer niet in het Engels maar in de Portugese en Nederlandse versie op de markt brengt. De gehele opbrengst van de single gaat naar de stichting "help mij leven" die de Braziliaanse straatkinderen een warm hard toe dragen. De release staat gepland op 1 Juni 2007.

"Na 20 jaar weer terug met gloednieuw Album" Mai Tai, de damesgroep die in de jaren 80 de ene naar de andere hit scoorde (o.a. 'History', 'Female intuïtion', 'Am I Loosing You Forever' ) lanceert op 28 November 2007 na 20 jaar haar nieuwe album, getiteld "Onder Voorbehoud". De eerste single waarmee Mai Tai het nieuwe album zal introduceren op de Nederlandse radio en televisie is "Bijna", een nummer van alleskunner Eddy Zoëy.

2008
De single Kronenburg park komt uit en behaald de download top 40.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Mai Tai

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Mai Tai kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.