Bob Offenberg

Bob Offenberg boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Bob Offenberg.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Bob is een rasechte Schiedamse jongen, geboren op 28 april 1996.
Vanaf zijn 5de jaar is Bob bezig met zingen en dat legt hem geen windeieren.

Bob Offenberg timmert lekker aan de weg

In 2014 kwam Bob in zijn eigen stijl met een lekkere foxtrot genaamd “Ik hou alleen van jou”. Ook dit nummer viel weer goed in de smaak. Op het Tros muziekfeest in Maastricht mocht hij dit nummer voor een bomvol plein ten gehoren brengen. Een snelle opvolgen van dit nummer met wederom tekstschrijver Frans Bauer was in de maak “Laat me zweven” met voor vele bekende klanken. Na dit alles stond Bob dan voor het eerst tijdens het Levensliedgala in het voor hem zo bijzondere Ahoy Rotterdam

De hits waar je Bob Offenberg van kent

Inmiddels heeft Bob diverse hits op zijn naam staan. De hits waar je deze symphatieke zanger o.a. van kent zijn:

 • Het leven is met jou een feestje
 • Laat Het Verlangen
 • Wat is het toch een schatje
 • Ik voel me super
 • Jij Was Mijn Zomerliefde
 • Je Bent Te Gek

Boeken of een optie plaatsen voor Bob Offenberg?

Voor meer informatie over Bob Offenberg kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Bob Offenberg

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 31661 mensen

Specificaties van Bob Offenberg

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Bob Offenberg

Bob Offenberg geboren op 28 april 1996 te Schiedam wist al op jonge leeftijd wat hij wilde gaan doen, hij wilde zingen. Vanaf jonge leeftijd zong hij dan ook al alles mee zowel in het Nederlands als in andere talen. Of je dat op 3 jarige leeftijd al serieus kon nemen was natuurlijk niet reëel. Dat hij veel van muziek hield werd steeds vaker duidelijk. Met zijn draagbare zanginstallatie ging hij dan ook vaak op pad om voor de mensen in de buurt liedjes te zingen. Hij verbaasde dan ook op 4 jarige leeftijd vele mensen om tijdens de jaarlijkse playbackshow op de camping het liedje “Que si, que no” van Jody Bernal in zijn geheel live ten gehore te brengen. Zijn eerste optreden voor publiek was een feit wat resulteerde in nog een aantal talentenjachten waar hij vaak grote ogen gooide. 

Het begon pas wat serieuzere vormen te krijgen toen Bob op een privé feestje naar de desbetreffende artiest toe liep en vroeg of hij een liedje mee mocht zingen. Zo gezegd, zo gedaan Bob stond met een microfoon in zijn handen en stond het hele nummer mee te zingen. John van Leeuwen de zanger van die avond met wie hij het nummer zong was zo onder de indruk dat hij zijn tekst vergat en Bob vrolijk verder ging. 

John van Leeuwen was zo enthousiast dat hij een aantal dagen later contact opnamen. John wilde een singel op laten nemen door Bob, maar dan wel een singel die goed bij een jongetje van 4 jaar oud zou passen. Bob vertelde John dan ook dat hij graag buiten speelde met vrienden, een echte jongen van de straat. Niet zo verrassend dat zijn eerste singel “Een jongen van de straat” (2004) als titel had. Op de singel stond ook nog een tweede nummer genaamd een zomerse dag. Deze singel is dan ook opgenomen in de studio van Manfred Jongenelis. Een studio met vele grote artiesten.

Al snel na zijn debuutsingel werd er al gespeculeerd over een debuutalbum. Dit resulteerde dan ook in het album Dansen (2005). Een album die groots werd gepresenteerd en door niemand minder dan Arne Jansen werd uitgereikt. Vanaf dit album kwam dan ook de singel als de zon weer gaat schijnen waarbij dan ook de eerste videoclip werd opgenomen. Bob Kwam steeds meer in de spotlights te staan zo kreeg hij een kleding sponsor Salty Dog en ook het NOS jeugdjournaal wilde meer weten over die jonge artiest. Plots ging dan ook de telefoon SBS 6 vroeg om eens op gesprek te komen voor een eigen reallifesoap. Dit resulteerde dan in zijn eigen terugkomende item in Shownieuws met als openingstune “Als de zon weer gaat schijnen”. Dit nummer was dan ook een notering in de mega top 100 waard, hij behaalde daar een 50e plaats. Eind 2005 kwam dan ook zijn eerste wintersingel uit genaamd “Laat het sneeuwen”. Deze singel is in 2010 nogmaals uitgebracht. Op 27 mei 2006 was daar dan zijn eerste grote optreden tijdens een evenement van drieduizend mensen. Hij stond hier samen met Nederlandse toppers als Jan Smit en Marianne Weber.   In Juni 2006 kwam als opvolger van de vorige singel als de zon weer gaat schijnen een vervolg met Laat de zon weer schijnen. Niemand minder dan Wilma Nanninga overhandigde het eerste exemplaar aan Bob. 

Dat Bob niet onopgemerkt kon blijven werd duidelijk nadat SBS 6 voor een tweede maal aan de telefoon hing met de vraag of Bob zou willen deelnemen aan het programma afvallen met sterren. Samen met veel bekende Nederlanders ging Bob ervoor en verloor in 3 maanden 14 kilo. Ook werd Bob benaderd door Roelof De Vries voor het boek “Gedeelde Smart” welke Roelof samen Met Jan van Lieshout schreef, het boek gaat over artiesten en de mensen daarachter. Hij werd daarmee de jongste artiest die hieraan meegewerkt heeft.

Al deze gebeurtenissen bleven ook bij de mensen in de muziek business niet achterwegen. Niemand minder dan Emile Hartkamp benaderde Bob om naar zijn studio te komen en nummers van zijn hand uit te laten komen. Niet veel later resulteerde dit in de singel “Als je lacht” (2008) een singel die tot nu toe nog steeds de hoogt genoteerde singel is geweest met een 22e plek in de top 100. Naar aanleiding hiervan kwam Bob steeds meer in de picture te staan zo ook bij de Tros. De Kleine Bob stond tussen de grote artiesten van Nederland om zijn nummer ten gehoren te brengen op achteraf gezien het drukst bezochte Tros muziekfeest tot nu toe.  De uitzending werd door meer dan een miljoen mensen bekeken. Als opvolgers hiervan kwamen “'n Knipoog, 'n Kusje... 'n Bosje Rode Rozen” en “Een Lied voor alle moeders” nog uit handen van Emile Hartkamp.  Het nummer ‘’lied voor alle moeders’’ werd wederom een succes. Het nummer stond maarliefst 10 weken in de hitlijsten. Tot grote verbazing heeft het nummer zelfs in de top 10 van "Fyens Total Radio 1 uit Denemarken" gestaan. Een mooie opstekers om te weten dat een Nederlandstalig nummer zelfs in Denemarken geliefd is.

Niet alleen in de muziek carrière ging het goed met Bob. Tijdens de opnames van zijn singels speelde hij een hoofdrol in de telefilm ‘’Hou Holland schoon” met de regie in handen van Arne Toonen. De film werd gepresenteerd op het filmfestival te Utrecht. 

In 2010 werd het even rustig omtrent Bob hij kreeg de baard in zijn keel en achter de schermen werd goed nagedacht over hoe verder te gaan met Bob. Een nieuwe start was er dan ook zeker met Bob zijn eerste live concert in zijn eigen stad Schiedam. Op 17 april 2010 trilde Schiedam even op zijn grondveste door het feestje van Bob. Samen met live band en collega artiesten als: Grad Damen, Frans Duijts, Jan van Est en Alex werd dit voor Bob een onvergetelijk eerste concert. In navolging van dit concert stond bob in 2010 twee maal op het grote evenement Oosterhout Live waarvan een keer op de finale dag van het Nederlands elftal in een speciale ‘’oranje Oosterhout Live”. Tijdens dit evenement kwam Bob in gesprek met een oude bekende Frans Bauer hij vertelde Bob dat hij nummers voor zichzelf is gaan schrijven en hem graag wilde uitnodigen bij Laurens van Wessel die de huidige producties voor Frans doet. Na goed overleg besloot Bob in een nieuwe stijl terug te komen en wel aan de kant van lichte popmuziek. Samen met Laurens van Wessel is Bob aan de slag gegaan, diverse demo's beluisterd en gaan opnemen. Zijn single "Als ze naar met kijkt" (2011) was daarvan het resultaat. Een veel gedraaide en bekeken single met diverse TV-optredens en ook nog eens de TROS Sterren.nl paradeplaat. Radio DJ's en ook de Fans gaven Bob het gevoel dat hij een juiste keuze had gemaakt. De notering in de top 100 op 29 en 7 weken in de RadioNL top 30 gaven de keuze glans en met dit gegeven nam Bob het besluit om met dit repertoire verder te gaan. Om zijn Nieuwe stijl te presenteren gaf Bob wederom in Schiedam op 29 oktober 2011 een tweede live concert In de Margriethal. Voor Bob wederom een feest om niet te vergeten. 

Naar aanleiding de goede reacties op de singel “Als ze naar me kijkt” kwam in 2012 de opvolger “’T Is voorbij”. Met de videoclip op de Euromast in Rotterdam viel ook deze singel goed in de smaak bij het publiek. Het bijzondere aan deze singel was dat dit de eerste singel was die onder Bob zijn eigen label uitkwam. Bob werd hiermee de jongste platenbaas van Nederland met zijn eigen label Bob Records. 

Na veel evalueren en te hebben nagedacht heeft Bob toch besloten een terugkeer te maken naar het volkse genre. De zomersingel “Kijk omhoog naar de zon” was een feit. Na deze singel kwam er nog eens een evaluatie en werd er gekeken welke kant Bob definitief op moest gaan en een eigen stijl creëren. Er werd nog meer samengewerkt met Frans Bauer en dit resulteerde in het nummer “In Parijs”. Uiteraard met een videoclip opgenomen in Parijs. Nadat SBS 6 bekend maakte een programma te maken om de nieuwe volkszanger van Nederland te zoeken kon Bob niet uitblijven. Met goede audities stoomde hij dan ook door tot aan de live shows en resulteerde in vele goede reacties bij het publiek. Niet veel later kwam in dezelfde stijl als In Parijs het nummer “Amor, Amor” met wederom de bekende klanken van Frans Bauer.

9 november 2013 was weer een hoogtepunt voor Bob. Hij zat 10 jaar in het vak dus weer tijd voor en concert. Live met band in zijn geliefde Schiedam met als locatie de Margriethal. Dit feestje vierde hij collega artiesten als: Django Wagner, Belle Perez en nog vele andere. Een waar feestfestijn barste los die avond, waar nog veel over wordt nagepraat.

In 2014 kwam Bob in zijn eigen stijl met een lekkere foxtrot genaamd “Ik hou alleen van jou”. Ook dit nummer viel weer goed in de smaak. Op het Tros muziekfeest in Maastricht mocht hij dit nummer voor een bomvol plein ten gehoren brengen. Een snelle opvolgen van dit nummer met wederom tekstschrijver Frans Bauer was in de maak “Laat me zweven” met voor vele bekende klanken. Na dit alles stond Bob dan voor het eerst tijdens het Levensliedgala in het voor hem zo bijzondere Ahoy Rotterdam.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Bob Offenberg

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Bob Offenberg kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.