Xander de Buisonjé wil jong talent stimuleren

29/03/2013

Xander de Buisonjé is inmiddels niet weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ooit begon hij zelf als zanger in de studentenband Volumia! die uitgroeide tot één van de populairste bands van ons land. Bij Monique Smit en Tim Douwsma in STERREN.NL is de zanger aanstaande zaterdag te gast en vertelt hij over zijn plannen om jong muziektalent te stimuleren.

 
“Ik wil een soort van honk maken waar allemaal jong talent kan komen, ook jong talent qua liedjes schrijven.” Xander verhuist binnenkort naar zijn nieuwe woning en wil daar een creatief hok inrichten. “Dan wil ik gaan schrijven met alles en iedereen die zin heeft om langs te komen en creatief te doen. En vooral een leuke dag te hebben.” Xander ziet het ook wel zitten om een liedje voor Tim en Monique te schrijven. “Lijkt me super leuk! Ik vind wel dat diegene, voor wie ik het schrijf, erbij moet zijn. Dan is het leuk om het te voelen.” 
 
Een carrière in het buitenland als artiest hoeft voor Xander niet zo nodig. Hij is op dit moment vooral bezig met het schrijven van liedjes. “Als het buitenland ooit nog zou gebeuren, want er zijn wel wat spannende ideeën, dan zou ik dat alleen doen als ik mijn gezin kan meenemen.”