Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Xander de Buisonjé.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Xander de Buisonjé leerden we kennen oorspronkelijk als frontman van Volumia!, waar hij zelf geschreven nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers.

Xander - Van Volumia! naar De Vrienden van Amstel Live

In 2004 vertolkte Xander het nummer ‘Zij Gelooft In Mij’ tijdens de uitvaartdienst van André Hazes. Hij bracht die avond een muzikale ode aan de overleden zanger. Jaarlijks worden als eerbetoon aan André Hazes in de Ziggo Dome de ‘Holland zingt Hazes’ concerten gegeven. Xander zingt daar samen met vele andere Nederlandse artiesten de bekendste liedjes van André Hazes.

Vijf solo-albums, een akoestische album en meerdere televisieprogramma’s later.

Xander beweegt het publiek nog steeds met zijn charme, enthousiasme en energie. Daarnaast begint hij ook een gevestigd presentator te worden. Natuurlijk al met ‘De Vrienden van Amstel LIVE!’, dat hij dit jaar voor de zesde keer op rij presenteert.

De Vrienden van Amstel LIVE! 

Als presentator van ‘De Vrienden van Amstel LIVE!’ zet Xander de Buisonjé al vijf jaar op rij de grootste Amstel kroeg van Nederland op zijn kop. Natuurlijk laat Xander het niet alleen bij presenteren, ook op muzikaal vlak doet hij helemaal mee! Xander behoort tot één van de artiesten die het meest heeft opgetreden bij ‘De Vrienden van Amstel LIVE!’ In 2015 zal hij met trots weer de rol van gastheer op zich nemen!

Boeken of een optie plaatsen voor Xander de Buisonjé?

Voor meer informatie over Xander de Buisonjé kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Xander de Buisonjé

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 121295 mensen

Specificaties van Xander de Buisonjé

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 60 minuten
  • Geluid: Inclusief B-set / M-set
  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé is een zeer populaire zanger. Hij werd in 1998 in één keer bekend door het liedje "Hou me vast", dat goed scoorde in de hitlijsten. Dat was toen hij nog bij de band Volumia zong, Xander zingt nu solo en heeft een eigen cd uitgebracht.

Xander de Buisonjé begon zijn carriére als zanger en frontman van de 9-koppige Nederlandstalige popformatie Volumia! De allereerste single van Volumia! uit september 1997; "Het is over", haalde alle hitlijsten.

De single "Afscheid", ook afkomstig van het album, heeft in 1998 voor de definitieve doorbraak van Volumia! gezorgd. De opvolger van "Afscheid" is de wonderschone ballad "Hou me vast". De single bestormde alle hitlijsten met grote snelheid en werd bekroond met goud.

Het album "Volumia!" was in Nederland binnen de kortste keren goud en niet lang daarna platina. Ook in België werd het album een groot succes.

In juni 2001 verscheen het derde en laatste album "Puur". Op dit album staan 13 juweeltjes van popsongs, allemaal door Xander geschreven.

In 2001 stopte de band en gaf Xander aan solo verder te gaan. 14 maart 2003 is zijn eerste single "Ik zie" uitgekomen, wat een groot succes werd. Ook bracht hij in dat jaar een album uit, "Hemelsbreed".

 

2004
 
De Buisonjé schrijft ook liedjes voor anderen, zoals Idols-finalist Maud. Het dubbelalbum Live & Akoestisch bevat een volledige registratie van het concert op 24 juni in 't Spant te Bussum. Zangeres Maud en gitarist Dany Lademacher verzorgen gastbijdragen. In december verzorgt de zanger in de Pepsi Stage een speciale eindejaarsshow met speciale gasten waaronder DJ Edwin Evers van Radio 538 die meedrumt tijdens het nummer Ik Vlieg Ik Zweef.
 
2005
 
Naar aanleiding van de zeebeving in Azië en gedeeltes van Afrika vinden in de eerste week van januari in heel Nederland benefietacties plaats. Xander de Buisonjé staat samen met o.a. DJ Tiësto, Di-rect, Bløf, Acda en De Munnik, Trijntje Oosterhuis, Dinand Woesthoff en Berget Lewis belangeloos op het festival dat 6 januari plaatsvindt op de Dam te Amsterdam. Kunstenaar Wouter Stips voegt bij zijn boek Ongeveer Zoveel Hou Ik Van Jou een cd waarop zijn teksten op muziek zijn gezet door Meg en Hans Eijkenaar. De liedjes worden live ingespeeld door de vaste begeleidingsband van Anouk en ingezongen door bekende vocalisten waaronder Xander De Buisonjé. De Buisonjé krijgt uit handen van de Franse zanger Patrick Bruel een prijs voor het verkopen van een miljoen platen in de Benelux. De zanger ontvangt de prijs in de studio in Parijs waar hij met Bruel een Nederlandse-Franse versie opneemt van Bruels hit Casser La Voix. Op 17 december sluit De Buisonjé het jaar af met een twee uur durende eindejaarsshow in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Samen met zijn zevenkoppige band en muzikale gasten presenteert hij onder meer de show waarmee hij vanaf februari 2006 in theaters door het land te zien is. Daarnaast voert de zanger voor het eerst live nummers uit van zijn album Succes dat in november uitkomt.
 
2006
 
De Buisonjé start in februari zijn theatertournee Succes Live 2006. De tournee wordt enkele weken onderbroken als in maart bij de zanger een poliep op de stemband wordt ontdekt.
 
2007
 
Xander de Buisonjé doet mee aan de zangwedstrijd Just The Two Of Us op de commerciële televisiezender Tien. In het programma worden negen bekende Nederlanders gekoppeld aan professionele vocalisten om samen de strijd aan te gaan. De Buisonjé bereikt samen met Monique Smit (de zus van Jan Smit) de finale, maar verliest op 30 april van het duo Berget Lewis en DJ Edwin Evers.
 
2009
 
Xander de Buisonjé levert zijn stem aan de Belgische animatiefilm Suske & Wiske: De Texas Rakkers.
 
2010
 
De zanger is presentator van Zij Gelooft In Mij. In dit televisieprogramma van de NCRV gaat hij voor drie voormalige gedetineerden op zoek naar de vrouw in hun leven. Vijf jaar na zijn vorige album verschijnt van Xander de Buisonjé in november het album Uit Liefde. Alle twaalf tracks zijn door de zanger geschreven en geproduceerd door Gordon Groothedde. Het album wordt in september voorafgegaan door de single Een Brief. De Buisonjé zingt de titelsong There's A Place For Us voor de Nederlandse versie van The Voyage Of The Dawn Treader, de derde speelfilm in de serie The Chronicles Of Narnia (première: 9 december).
 
2011
 
Xander de Buisonjé presenteert in januari de serie concerten Vrienden Van Amstel Live in een uitverkocht Ahoy'. Hij is vanaf 19 maart elke zaterdagavond te zijn in de derde serie De Beste Zangers Van Nederland. In dit televisieprogramma van de Tros, dat is opgenomen in Zuid-Frankrijk en wordt gepresenteerd door acteur Victor Reinier, staat elke aflevering één zanger(es) centraal die voor de andere deelnemers een lied uitgekozen heeft om te zingen. De andere vocalisten zijn Lange Frans, Wolter Kroes, Anita Meijer, Glennis Grace, Peter Koelewijn, George Baker en Do. De Buisonjé presenteert het televisieprogramma Kamer 9. In het programma worden verschillende artiesten 36 uur in een kamer opgesloten om samen een lied te maken. Het programma wordt vanaf 29 augustus uitgezonden als onderdeel van TV Lab op Nederland 3.
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Xander de Buisonjé

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Xander de Buisonjé kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.